Heb jij de juiste presentatie mindset?

Ik houd van wintersport. Daarom vind ik het heerlijk om naar de Olympische Winterspelen te kijken. Maar ik vind het ook tenenkrommend. Dan doel ik op hoe sporttalenten zich aan de media presenteren. Win je onverwachts door het leveren van een geweldige prestatie, houd je je skibril op omdat je geen make-up draagt. Scoor je goud met schaatsen, maar ben je niet voorbereid op de podiumceremonie en het geven van een speech. Makkelijk praten vanaf de bank, ik weet het. Ik ben geen topsporter en ben dus ook nooit in de buurt geweest van een gouden medaille en toch weet ik hoe eenvoudig het is om je een beetje voor te bereiden. Echt waar, iedereen kan het.

Dagelijks presenteren In het dagelijks leven presenteren we onszelf voortdurend. Als persoon of als vertegenwoordiger van het bedrijf waarvoor we werken. Toch krijg ik de indruk dat we dit nog weleens vergeten. Een goed voorbeeld is de ochtend. Op kantoor stap je de lift in, wenst je medemens een goedemorgen, maar krijgt nauwelijks reactie. In de trein vang je zonder enige moeite informatie op die niet voor andermans oren is bestemd. Je bent je er mogelijk niet van bewust, maar op al die momenten vertegenwoordig je jezelf én je business.

Presenteren kun je leren Bij De Nieuwe Rede zijn we ons héél bewust van het belang van presenteren. De aangesloten Redenaren zijn experts. Maar ook jij als ondernemer, manager of medewerker die een presentatie moet geven, kunt bij De Nieuwe Rede terecht. Je wordt getraind. Specifiek voor die ene belangrijke presentatie, met effect op de lange termijn. Dus de volgende keer als je gepland of onverwachts voor een groep moet spreken, weet je wat te doen en wat te zeggen. Zodat jezelf presenteren een prestatie wordt die ook zonder een gouden plak blijft hangen.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • LinkedIn - Black Circle