Data spannend presenteren: maar hoe dan?! - Blog 2

In haar blogreeks neemt Lonneke Opsteegh je mee in de wereld van data, grafieken en cijfers. In de eerste blog van deze reeks vertelde ze je over het belang van een goede grafiek wanneer je data presenteert. Goed nadenken over je boodschap, weten wie je publiek is en een geschikte grafiekvorm kiezen bleken cruciaal voor boeien van je publiek. Maar goed, leuk die richtlijnen; hóe voer je dat dan uit in de praktijk?

Dat was een vraag die we in reactie op de eerste blog van Lonneke kregen. En een vraag waar Etienne ook mee rond liep. Dus ging hij langs bij Lonneke en haar bureau StatStories, om het antwoord op die vraag (en een aantal anderen) te krijgen.

Het gesprek dat ze vervolgens hadden, dat kun je hieronder bekijken! Stap voor stap leer je door dit filmpje om te komen tot passende grafieken en wat er echt bijdraagt aan een beter begrip van de informatie die je wil overbrengen.

De blogreeks van Lonneke wordt overigens binnenkort vervolgd, dus laat ons zeker weten welke vragen je nog mee zit of wat je ervaringen zijn met de toepassingen uit de eerste twee blogs, dan nemen we deze input mee voor blog nummer 3!

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • LinkedIn - Black Circle