In gesprek met Mark Herberts


Redenaar Mark Herberts en ik gingen in gesprek met elkaar, voor de Tijd voor verandering-podcast. Mark werkt hard aan zijn sprekerscarrière en zoals je tijdens het gesprek zult horen, doet hij dat onder andere door in zijn dagelijkse werk als recruiter voorop te lopen. Hoe hij zaken (anders) oppakt, lees en hoor je in deze blog.

Mark Herberts spreekt over (en voor) organisaties waar verschillende generaties samenwerken. Denk bij verschillende generaties aan bijvoorbeeld de millennials of aan generatie X. Wat is er volgens Mark nodig, om deze samenwerking te doen slagen?

  • Ga het gesprek aan met elkaar. Leer van elkaar en help elkaar.

  • Luister als leidinggevende naar wat jouw mensen nodig hebben. Met name jongere generaties hebben behoefte aan inspiratie en mogelijkheden, niet aan sturing en taken.

  • Kijk eens naar iemands lichaamstaal als hij of zij vertelt over werk. Straalt de passie er vanaf? Of juist niet? Hou er overigens ook rekening mee, dat als de passie er niet vanaf straalt, jij misschien wel de verkeerde vragen stelt voor deze persoon.

  • Kijk eens naar hoe een bedrijf als Spotify is georganiseerd. Daar maken ze gebruik van termen als tribes en squads, wellicht even wennen maar het is een zeer toekomstig bestendige manier van organiseren.

Uiteraard is over dit onderwerp nog veel meer te vertellen, iets wat Mark als geen ander kan. Luister vooral eens naar ons gesprek en laat ons weten hoe samenwerkingen in jouw organisatie verlopen.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • LinkedIn - Black Circle