#DNRpodcast 6 | De Redenaar: de opbouw van je verhaal.

In de vorige aflevering gingen we al aan de slag met Dietmar Hertsen en Edward de Vooght en spraken we over hoe je de aandacht vasthoudt van je publiek. Ze deelden praktische inzichten over het gebruik van moeilijke woorden, gaven concrete voorbeelden van het gebruik van meta-taal en hoe je volgens De Redenaar Powerpoint kunt inzetten.

Dit is alweer de laatste van de in totaal drie afleveringen die wij hebben opgenomen met de inspirerende heren van De Redenaar, onze Belgische collega’s. In deze aflevering gaan we niet alleen in op de vorm van je verhaal, maar bespreken we ook het technische gedeelte van spreken. Want hoe bouw je nu een kersttoespraak, nieuwjaarsspeech of keynote op? En hoe neem je je publiek mee in de voorbereiding? Ook deze aflevering zit weer boordevol direct toepasbare tips.

Enkele inzichten uit de laatste aflevering van deze drieluik:

  • Valkuilen, het begint vaak al bij de opdracht zelf.

  • Cliché en een inkopper, maar vaak is deze onduidelijk of zelfs in z’n geheel afwezig: de kern van jouw verhaal. Denk na over wat jouw publiek zeker moet onthouden als ze naar buiten gaan en gebruik de kern als leidraad in je voorbereiding.

  • Je kunt wel degelijk veel data in jouw Powerpoint presentatie verwerken, je hoort de gouden tip.

  • Zet al je zintuigen in terwijl je spreekt.

  • Het belang van het einde.

  • Wacht niet op die ene presentatie, maar grijp iedere kans en ga oefenen, oefenen, oefenen.

Het is bijna 2020, er is nog nooit zoveel communicatie geweest. Onderscheidt je met de wijze waarop je communiceert. Hoe? Luister nu naar ons derde gesprek met Dietmar en Edward!

Youtube: https://youtu.be/MF9R-hpe3OE

Spotify: https://open.spotify.com/show/6UNgCpGzAqfIhsHbgipRvO

Meer weten over De Redenaar? http://www.deredenaar.be/nl/

De Nieuwe Rede podcast geeft jou een kijkje achter de schermen van ons sprekersplatform. Cindy Smit en Etienne Kreutzer gaan in gesprek met ons netwerk, wat betekent dat je gaat horen van sprekers, eventorganisatoren en coaches wat er komt kijken bij het verzorgen van lezingen en evenementen.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • LinkedIn - Black Circle