#DNRpodcast 8 | Frowa Schuitemaker over PowerPoint Intelligentie, het kaartspel.

PowerPoint, een haast beladen onderwerp, een onderwerp waar iedere spreker iets mee lijkt te moeten. Of juist niet? Wij zoeken het uit voor je. In de eerst aflevering van onze vier PowerPoint afleveringen spraken we met Frowa Schuitemaker over hoe PowerPoint letterlijk haar specifieke onderwerp werd toen ze er in Washington (USA) mee in aanraking kwam. In deze afleveringen gaan we nog praktischer met haar aan de slag.

Frowa, treasurer van de Virtual Speakers Association International en samen met haar dochter auteur van het boek ‘PowerPoint Intelligentie’ is ook in deze aflevering onze gast. Dit keer spreken we over haar kaartspel. Nee, het is geen reclamepraat, het kaartspel is echt equivalent aan het boek. En wij kunnen het weten, want wij van De Nieuwe Rede zijn niet zo van de spelletjes.

We gaan in gesprek met Frowa aan de hand van het spel. Het boek is in essentie genoeg, het kaartspel (individueel maar ook als team te spelen) is dan ook op een andere manier in te zetten. Het kaartspel is ook gebaseerd op het 5 elementenmodel. Je hoort tijdens ons gesprek hoe je het kaartspel kunt inzetten om een presentie van scratch te starten, maar ook om een bestaande presentatie te upgraden. Wat kun je doen als je snel een presentatie moet maken? Dat je niet alleen maar staat te ‘zenden’, maar jouw publiek laat meedoen?

Enkele inzichten uit deze aflevering:

  • Geef je publiek de ruimte om jouw informatie te verwerken.

  • Als je internet nodig hebt, regel het dan goed. Liever: hebt geen wifi nodig.

  • Niet iedere slide hoeft een (grote) titel te hebben.

  • Plaats een citroen altijd op een kruispunt.

  • Het lijkt zo voor de handliggend, maar luister hoe je video’s en foto’s echt inzet in jouw presentatie en niet alleen maar toevoegt.

  • Zeef je informatie.

Onderscheid je met de wijze waarop je communiceert. Hoe? Luister nu naar ons tweede gesprek in onze PowerPoint serie met Frowa Schuitemaker als gast!

Youtube: https://youtu.be/rmFvRUVbFis

Spotify: https://open.spotify.com/show/6UNgCpGzAqfIhsHbgipRvO

Meer weten over Frowa Schuitemaker? https://www.powerfulpresentations.nl

De Nieuwe Rede podcast geeft jou een kijkje achter de schermen van ons sprekersplatform. Cindy Smit en Etienne Kreutzer gaan in gesprek met ons netwerk, wat betekent dat je gaat horen van sprekers, eventorganisatoren en coaches wat er komt kijken bij het verzorgen van lezingen en evenementen.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • LinkedIn - Black Circle