#DNRpodcast 9 | In gesprek met Lonneke Opsteegh over dat alles wat je digitaal maakt 'echt'

PowerPoint, een haast beladen onderwerp, een onderwerp waar iedere spreker iets mee lijkt te moeten. Of juist niet? Wij zoeken het voor je uit. In de eerste twee afleveringen van onze in totaal vier PowerPoint afleveringen spraken we met Frowa Schuitemaker over PowerPoint Intelligentie. In deze aflevering zoomen we met Lonneke Opsteegh verder in op Powerpoint en hoe zij het inzet bij haar werk.​

Lonneke, oprichter van StatStories, is in deze aflevering onze gast. Lonneke is zeer gepassioneerd over het gebruik van PowerPoint en zij zet het dan ook graag in bij haar werk. Met haar bedrijf adviseert zij en wordt er ondersteuning geboden bij de verzameling, verwerking, analyse en rapportage van bedrijfsgegevens. Statische kost dus, die begrijpelijk gemaakt moet worden zodat de informatie bij de doelgroep ‘blijft hangen’.

Hoor in deze podcast waarom Lonneke adviseert om te beginnen met post-its, waarom je gebruik moet maken van je master slide en waarom je je scherm soms gewoon even helemaal uit moet zetten tijdens je presentatie.

Enkele inzichten uit deze aflevering:

  • Dat een duidelijke structuur in je presentatie essentieel is.

  • Goede voorbereiding is écht het halve werk bij het maken van een presentatie.

  • Maak van data een verhaal inclusief een persoonlijke touch.

  • Don’t over do it.

  • Storytelling & PowerPoint hebben een duidelijke relatie.

  • Navigeren in PowerPoint met action buttons, grafiek animatie, morphing en zoom (zie ook onderstaande links).

  • Hoor hoe Lonneke haar ‘PowerPoint magic’ toevoegt aan haar presentaties.

Onderscheid je met de wijze waarop je communiceert. Hoe? Luister nu naar ons derde gesprek in onze PowerPoint serie, deze keer met Lonneke Opsteegh als gast!

Youtube: https://youtu.be/YE44fGODRMA

Spotify: https://open.spotify.com/show/6UNgCpGzAqfIhsHbgipRvO

Meer weten over PowerPoint, Lonneke Opsteegh en datavisualisatie? https://www.statstories.nl

Meer lezen over dataverwerking in je presentatie? Enkele lees- en kijktips:

De Nieuwe Rede podcast geeft jou een kijkje achter de schermen van ons sprekersplatform. Cindy Smit en Etienne Kreutzer gaan in gesprek met ons netwerk, wat betekent dat je gaat horen van sprekers, eventorganisatoren en coaches wat er komt kijken bij het verzorgen van lezingen en evenementen.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • LinkedIn - Black Circle