#DNRpodcast 12 | Denise Dechamps over lichaamstaal en non-verbale communicatie

Door corona zijn ook de opnames van onze podcast anders dan ‘normaal’. Ons mantra is niet voor niets: het kan anders! Plus, de show must go on. Dus deze keer zaten wij niet in onze studio, maar ontvingen wij onze gast vanuit haar eigen huiskamer en... de opnames zijn mét beeld. Een podcast met beeld over anders dan anders gesproken. Overigens is het beeld van grote toegevoegde waarde, want in deze aflevering zijn wij in gesprek over non-verbale communicatie en lichaamstaal met Denise Dechamps. Zij is lichaamstaalexpert, keynote spreker en founder van Body Language Academy.

Bij Body Language Academy werkt Denise met de door de Academy ontwikkelde 5- stappen methode. Leer in deze podcast wat die 5 stappen zijn en hoe je persoonlijkheid, professie en purpose (de 3 P’s) kunt inzetten bij jouw manier van presenteren, online vergaderen en face-to-face iemand spreken.

In deze podcast vertelt Denise verder over het verschil tussen lichaamstaal en non-verbale communicatie. Heel bijzonder om te horen wat het verschil is en hoe goed we van nature eigenlijk zijn in non-verbale communicatie lezen (en dat we dat als we ouder worden een beetje kwijt raken).Ook geeft Denise haar visie over hoe je lichaamstaal voor je kunt laten werken in onze nieuwe ‘anderhalve meter maatschappij’.

Ze leert ons bovendien meteen hoe we het beste hun webcam kunnen instellen, om goed zichtbaar te zijn!

Wij werden gegrepen en geboeid door Denise haar kennis en werden ons bewust van onszelf, wat jou ongetwijfeld ook gaat gebeuren. Enkele inzichten uit deze aflevering:

  • Denise blijkt niet helderziend...

  • “93% van onze communicatie bestaat uit non-verbale communicatie” is een misvatting;

  • waarom is het toch zo ongemakkelijk om geen handen te kunnen schudden?

  • non-verbaal anderhalve meter houden, is dat mogelijk?

  • leer hoe je iemand in beweging zet tijdens een videocall.

  • ons nieuwe mantra voor de perfecte belichting is: lichtbron, apparaat, persoon

Youtube: https://youtu.be/qa-mnFvdV9E

Spotify: https://open.spotify.com/show/6UNgCpGzAqfIhsHbgipRvO

Meer weten over Denise haar werk en wil je meer te weten komen over non-verbale communicatie en een training bij Body Language Academy volgen? Ga naar bodylanguageacademy.nl voor meer informatie. Of via Facebook en LinkedIn.

De Nieuwe Rede podcast geeft jou een kijkje achter de schermen van ons sprekersplatform. Cindy Smit en Etienne Kreutzer gaan in gesprek met ons netwerk, wat betekent dat je gaat horen van sprekers, eventorganisatoren en coaches wat er komt kijken bij het verzorgen van lezingen en evenementen.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • LinkedIn - Black Circle