#DNRpodcast 14 | Hans Gommer over waarom je een comedian niet moet boeken voor een half uur.

Humor. Als je het ad random aan iemand vraagt, krijgt je waarschijnlijk te horen dat het essentieel is en je het zeker moet toepassen in je presentatie. Maar hoe doe je dat dan precies, een grap toevoegen? Is het slim om actualiteiten (zoals corona) te gebruiken of niet? En is humor eigenlijk aan te leren of bén je gewoon grappig (of niet...)? Aan wie kunnen we dit beter vragen, dan onze eigen redenaar, comedian en mc Hans Gommer!

Hans Gommer is een veelzijdige professional en altijd in beweging. Hans werkt namelijk als beleidsmedewerker cultuur bij de provincie Utrecht, als comedian, Master of Ceremony (MC)/presentator, dagvoorzitter en trainingsacteur. De rode draad in zijn professie is plezier, humor en ontwikkeling. Het gaat Hans om jezelf presenteren, leren van je fouten en daarmee anderen inspireren.

Wij verwonderden ons over het feit dat zelfs een zeer ervaren comedian als Hans niet uitgeleerd is en raakt. In deze aflevering hebben wij dan ook een vrij serieus gesprek met Hans over humor en zijn werk. Zo ging Hans in tijden van corona van ‘fomo’ naar ‘jomo’. Gelukkig niet voor lang, want hij gaat weer het podium op. Uiteraard in aangepaste anderhalve meter vorm.

Leer in deze podcast dat humor hard werken is. Je je fouten moet omarmen en er juist van moet genieten. En genoten hebben wij, de tijd vloog voorbij dus we sluiten een deel 2 niet uit.

Luister en kijk nu snel naar deze aflevering met Hans. Enkele inzichten uit deze aflevering:

  • door comedy ga je anders kijken naar je omgeving;

  • je merkt dat je leeft als je een fout maakt;

  • de Albert Heijn boordevol content zit;

  • waarom maatwerk humor moeilijk en kostbaar is;

  • hoor wat het fundamentele verschil is tussen cabaret en comedy;

  • leer waarom je niet met een comedian je programma moet willen opleuken;

  • waarom het belangrijk is om je presentatie/optreden circa 5 minuten korter te maken;

  • waarom gratis niet werkt. Doe het niet!

Youtube: https://youtu.be/BBYqswQ9DaI

Spotify: https://open.spotify.com/show/6UNgCpGzAqfIhsHbgipRvO

Meer weten over Hans zijn werk ga dan naar onze ‘De Nieuwe Rede’ website. Wil je Hans live in actie zien op 4 juli 2020 in Houten check dan de website van ‘Aan de Slinger’. Toch liever Hans op een ander moment live bewonderen of een training bij hem volgen? Ga dan naar de website van ‘Comedyhuis’ voor meer informatie. Of via Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn.

De Nieuwe Rede podcast geeft jou een kijkje achter de schermen van ons sprekersplatform. Cindy Smit en Etienne Kreutzer gaan in gesprek met ons netwerk, wat betekent dat je gaat horen van sprekers, eventorganisatoren en coaches wat er komt kijken bij het verzorgen van lezingen en evenementen.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • LinkedIn - Black Circle